Запрошення Санду від імені українського президента передав очільник МЗС Дмитро Кулеба, про це повідомляє пресслужба відомства.

Важливо Україна та Молдова проведуть консультації з питань інтеграції в ЄС, – Кулеба

Український міністр поспілкувався з політикинею у рамках свого робочого візиту до Молдови. Зокрема – привітав її із переконливою перемогою на президентських виборах.

Кулеба підкреслив, що Санлу з нетерпінням чекають в Україну у січні 2021 року. Цей візит, на його думку, дозволить створити новий успішний розділ українсько-молдавських відносин.

Зауважимо, що раніше Санду вже відвідувала Україну – як глава уряду Молдови. Вона зустрічалася з президентом Зеленським і навіть почала свою промову українською.

Тоді вона пообіцяла, зокрема, підтримувати Україну на шляху до євройської інтеграції та звільнення територій Донбасу від російських військ.

Що відомо про Майю Санду

  • На виборах колишня прем'єрка Молдови обійшла свого конкурента – чинного президента Ігоря Додона на 15%.
  • Вона стане четвертим президентом країни та першою жінкою на цій посаді.
  • Санду обіцяє громадянам боротися з корупцією. А ще заявляє, що підвищить пенсії літнім молдованам.
  • Крім того, планує реформувати систему юстиції та покращити рівень життя в молдовських селах.
  • Відразу після обрання Санду заявила про намір налагодити відносини з найближчими сусідами Молдови – Румунією і Україною.
  • Крім цього, політикиня готова до прямих переговорів з Путіним. Одне з головних питань до нього – конфлікт у Придністров'ї.