Звуки гусиничної техніки, яка прибула на ворожі позиції чули армійці, що боронять Мар'їнку. На одній із найближчих до головного укріпрайону бойовиків – району шахти "Трудівська" – побувала воєнна кореспондентка 24 каналу.

Читайте також: Відсіч ворогу цілодобово: в Україні створили унікальний прилад

► Ротація бойовиків

За словами солдата на ім'я "Гоча", у бойовиків відбувається ротація. Вночі чув, як на ворожі позиції навпроти прибуло поповнення. Каже, поки сидять тихо. Хоч іноді стрілкотнею таки нагадують, що вони тут.

Цей напрям у Мар'їнці завжди був одним з найближчих до ворога. Його укріплення можна побачити, навіть не напружуючи очі. Та останнім часом, кажуть бійці, тут активізувались снайпери. При чому, стріляють настільки приційно, що кулі залітають навіть у бійниці. Тож їх армійці тримають закритими.

Мар"їнку вже давно називають полігоном для ворожих снайперів. Нещодавно по українських позиціях працювала пара стрільців, – кажуть солдати. Густий ліс, що на території так званого конєзаводу, для них – гарне прикриття. Тим паче тут вони ще й на пануючій висоті – на териконах, що біля шахти "Трудівська".

війна на донбасі
Густий ліс на руку бойовикам

► Навчальні стрільби

Також на передовій проводять і навчальні стрільби. Командири роти одразу трьох батальйонів змагаються за найприцільнішого стрільця. Завдання – потрапити в десятку з відстані у півкілометра. Так проводять час армійці, поки на лінії фронту затишшя: і бронемашину піхоти налагоджують, і техніку відпрацьовують.

Молодий лейтенант Євген підтвердив звання кращого: з п'яти пострілів три – в яблучко. Хоч змагався вперше, та вчився цій справі і в академії кілька років, і відпрацьовував вміння на передовій. Командири задоволені.

Результат відмінний. Ворогу буде непереливки,
– сказав військовослужбовець ЗСУ "Поступ".

війна на донбасі
Військові проводять навчальні стрільби, аби відпрацювати техніку

Ці бронемашини стоять на підмозі у піхоти, що боронить Мар"їнку. Пройшли не один бій і в разі потреби прикриють армійців. Кожен її постріл здатен пробити броню ворога. Головне аби він був прицільним. А щоб стати за гармату міг і рядовий, і навіть командир – тут змагаються без огляду на звання та посади.