У Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону 1 жовтня повинно було пройти засідання у справі Приходька. Суддя розпочав процес з пропозицією перенести засідання через відпустку прокурора. Про це повідомляє "Кримська солідарність".

Раніше До проукраїнського активіста Приходька у СІЗО Криму не пускали священника

Приходько вимагає ліки через проблеми зі здоров'яв

Активіст звернувся до судді з питанням про доставку йому медикаментів, які його донька відправила в СІЗО. У підсудного хворі нирки і він щодня має приймати ліки.

Я вимагаю дати належні мені речі! Всі мої скарги підуть в Європейський суд через моїх адвокатів! Якщо протягом тижня мені не дадуть ліки, я вени поріжу, обіцяю!
– заявив Приходько.

Також політв'язень поскаржився на погіршення умов утримання. За словами бранця, його поселили зі "стукачем" у маленькій камері. На думку адвокатів, так на Приходька чинять тиск через його неодноразові скарги на відсутність медикаментів.

Наступне засідання суду призначили на 15 жовтня.

До теми Від 10 до 24 років: росіяни оголосили остаточний вирок одразу 19 кримчанам

Що відомо про Олега Приходька

  • Олег Приходько – проукраїнський активіст. У 2016 році російські силовики його затримали за українські номерні знаки на автомобілі.
  • У лютому 2019 року силовики навідалися до активіста з обшуками. У нього забрали українську державну символіку, червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери та різну техніку.
  • 9 жовтня 2019 року Приходька знову затримали. Його звинувачують у підготовці підриву будівлі міської адміністрації міста Саки в окупованому Криму.
  • Згодом окупаційний суд відправив Приходька у слідчий ізолятор на два місяці. Активіст заявляв, що нібито знайдені в його будинку вибухові речовини та інші речі йому підкинули.
  • Потім підконтрольний Росії Верховний суд Криму до 10 лютого 2020 року продовжив Приходьку термін тримання під вартою. Пізніше цей термін продовжували ще декілька разів.
  • У березні Приходька етапували до Ростова-на-Дону.
  • 7 вересня його арешт продовжили до грудня 2020 року.