Вражає, але скарга налічує понад 1 100 сторінок. Про це повідомляє пресслужба банку.

Важливо Коломойський вимагає у суді вивчити законність договору "Приватбанку" з детективами Kroll

У вересні поточного року саме суддя Сергій Вовк виніс одіозну ухвалу про сплату "Приватбанком" 350 мільйонів доларів компаніям, що фактично пов'язані з братами Суркісами.

Таке рішення суддя Вовк ухвалив ще 2 вересня 2020 року. Це відбулося до розгляду справи по суді.

Справа Суркісів і "Приватбанку": що відомо

  • Печерський районний суд Києва 2 вересня задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного "Приватбанку". Головував на засіданні скандальний суддя Павло Вовк.
  • Суть позову – депозити на 250 мільйонів доларів та відсотки, які за ці гроші набігли від 2016 року, а це ще приблизно 100 мільйонів доларів.
  • Цьому передувало те, що 2016 році НБУ визнав Суркісів "інсайдерами "Приватбанку" (тобто, співвласниками), тому депозити братів конвертували у капітал банку, а сам банк в результаті націоналізації став державним.
  • 17 травня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ, за яким родина Суркісів мала стосунок до "Приватбанку". Також суд скасував накази тимчасового адміністратора "Приватбанку", які стосувалися рахунків фізосіб.
  • Зрештою родина Суркісів, а також пов'язані з ними особи, подали 42 позови проти Національного банку України. Ці справи розглядають і розглядали як в українських, так і міжнародних судах.