Усі привітання дипломатичних відомств зібрав у матеріалі 24 канал.

Актуально Маємо надію, що тиша на Сході України буде стабільною і постійною, – Зеленський у День захисника

США

Від імені США українських героїв привітала аташе з питань армії та оборони полковник Бріттані Стюарт. Вона наголосила, що держсекретар США Майк Помпео та його заступник Стівен Біґен, коли були в Україні, обов'язково відвідували меморіали загиблим солдатам.

Тому що саме солдати, пожертвувавши собою, допомогли захистити демократію, суверенітет та територіальну цілісність України з огляду на російську агресію. У День захисника України та і кожного дня ми вшановуємо українців, які віддали життя, аби захистити Україну,
– зазначили у посольстві США.

У привітанні наголосили, що США залишаються непохитним партнером України.

Нідерланди

У привітанні посольства Нідерландів теж наголосили, що підтримують як Україну, так і чоловіків та жінок, що її захищають.

Швеція

Від імені Швеції українських захисників привітав аташе з питань оборони, капітан другого рангу Бйорн Вільберн. Він наголосив на підтримці шведами незалежності та територіальної цілісності України.

Ми пишаємось можливістю працювати та співпрацювати з нашими колегами в українських силах безпеки. З Днем захисника України,
– мовиться у привітанні.

Ліван

У посольстві Лівану в Україні подякували усім, хто оберігає мир та спокій в Україні.

Низький уклін усім українцям, які захищали і продовжують захищати територіальну цілісність і суверенітет,
– зазначили у привітанні.

Італія

Привітання з подякою опублікувало у фейсбуці і посольство Італії в Україні.

Хорватія

Велике привітання українським захисникам опублікували на фейсбук-сторінці дипломатичного відомства Хорватії. У посольстві зазначили, що українським захисникам слід дякувати за їхню самопожертву.

Дякуймо не лише 14 жовтня, під Покровом Богородиці, а щодень і не чекаючи нагоди. Дякуймо за те, що ми є, і є Україна. Дякуймо словом і ділом, пам’ятаючи Рузвельтове: роби, що можеш, тими засобами, які маєш, там, де ти є,
– мовиться у привітанні.

Що відомо про День захисника України?

З 2015 року 14 жовтня офіційно відзначають державне свято – День захисника України. Також саме на Покрови Пресвятої Богородиці – річниця створення Української повстанської армії та День козацтва.