Військовослужбовці округу, до якого планують відправити жителів Криму, здійснюють збройну агресію проти України. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу, повідомляє 24 канал.

Читайте також Проблеми Криму не існує, у Кремлі прокоментували заяву Зеленського про мирну угоду

Призов в Криму – це воєнний злочин, прямо заборонений міжнародним гуманітарним правом. Все це демонструє, що російська агресія триває,
– відзначив дипломат.

За словами міністра, раніше від речника президента Росії лунали заяви про те, що питання Криму нібито закрите та його ніхто не буде обговорювати.

Однак Кулеба наголосив, що питання закрите виключно у свідомості жителів Кремля. Для решти світу та для росіян, що не піддаються кремлівській пропаганді, питання Криму залишатиметься відкритим, поки півострів не повернеться до складу України.

Крім цього, міністр додав, що всі злочини Росії, зокрема, у Криму, документують та фіксують. Кулеба переконаний, що настане час, коли РФ понесе за них відповідальність.

Що відомо про призов у Криму

  • Окупанти 14 жовтня планують розпочати військовий призов до Збройних сил Росії.
  • Зокрема так звана влада півострова запланувала відправлення людей із Севастополя на строкову службу у Чорноморський флот РФ, а також у війська південного військового округу.
  • Цей призов є вже 12 з того часу, як Росія анексувала Крим.