24 канал зібрав головні тези з брифінгу Олександра Тупицького.

Важливо Під Конституційним Судом відбувся масштабний мітинг: яскраві фото та відео

Головні тези з брифінгу Тупицького

  • Законопроєкт Зеленського по КСУ. Голова Конституційного Суду вважає, що законопроєкт президента Зеленського щодо КСУ має ознаки конституційного перевороту в Україні. Тупицький також дорікнув парламенту за якість їх законів та запитав, чому за це повинен відповідати лише Конституційний Суд.
  • Допит у ДБР. Державне бюро розслідувань викликало на допит главу Конституційного Суду Олександра Тупицького. Очільника КСУ мають допитати 2 листопада, але він вже заявив, що не прийде у ДБР.
  • Дача в окупованому Криму. Тупицький розказав, що "не знає", як внести у декларацію земельну ділянку у Криму. Суддя переконує, що якби він задекларував землю, його будинок на півострові могли б знести.
  • Про призначення Артема Ситника. За словами Тупицького, главу Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника призначили на посаду незаконно. Він зазначив, що звільнений голова НАБУ "став заручником ситуації".
  • Антикорупційний суд. У Конституційному Суді України не виключають можливості того, що вони можуть визнати Вищий антикорупційний суд неконституційним. Однак суд рішення ще не ухвалив.
  • Спілкування з послами G7. Тупицький поділився про те, як спілкувався з послами G7. Він зазначив, дипломати висловлювали повагу рішенням КСУ.

Що відомо про Олександра Тупицького?

Український правознавець, фахівець у галузі правового забезпечення діяльності судів та судочинства, кандидат наук з державного управління. З травня 2013 року перебуває на посаді судді Конституційного Суду (за квотою президента Януковича). Був заступником голови КСУ, а з вересня 2019 року – очолив його.

Брифінг голови КСУ Олександра Тупицького: дивіться відео