Президент Польщі Анджей Дуда не порушував історичні питання на зустрічі з українським президентом. Про це повідомив заступник глави Офісу Президента Ігор Жовква у коментарі "Європейській правді".

Важливо Питання історичної пам’яті знято, – Зеленський про стосунки України й Польщі

Жовква заявив, що питаннями історичної пам'яті відтепер займатимуться фахівці.

На зустрічі віч-на-віч ці питання навіть не були порушені польським президентом. А порушені лише на зустрічі у складі делегацій президентом України у присутності керівників Інститутів національної пам'яті. І вони й будуть ними займатись. Фахово та професійно,
– додав Жовква.

Заступник глави Офісу Президента сподівається, що питання історії вирішуватимуть "без важковагового пафосу та емоційного надриву" і лише на паритетній основі.

Натомість як сказав Жовква, метою візиту польського президента до України були теми інфраструктури, енергетики та економіки.

Актуально "Завжди була Європою": президент Польщі підтримав шлях України до ЄС

Візит Дуди до України: про що домовилися президенти

Лідер Польщі Анджей Дуда прибув до України з офіційним візитом на 3 дні. Під час першої зустрічі політики звернули особливу увагу на питання економічного й інвестиційного співробітництва. Одною з основних тем стало питання економічного й інвестиційного співробітництва.

У питаннях економічної співпраці президент України заявив про підписання на зустрічі низки важливих документів, які зокрема гарантують перспективи збільшення інвестицій в економіку України.

Про що домовилися президенти

  • плани про об'єднання транспортно-транзитного потенціалу двох держав,
  • відкриття нового генерального консульства України у Вроцлаві,
  • здійснення кроків для врегулювання питання спільної історичної пам'яті,
  • створення сприятливих умов для ведення бізнесу й залучення інвестицій двох держав.