Про це повідомили експерти Bloomberg New Energy Finance (BNEF), які опублікували дослідження ринку електромобілів, передає kommersant.ru.

Зростання продажів електромобілів (в це число входять як власне електромобілі, так і гібридні автомобілі, що заряджаються за допомогою підключення до електромережі) склало у порівнянні з другим кварталом цього року 23%, а порівняно з третім кварталом минулого – 63%.

Як відзначають експерти BNEF, більше половини продажів припадає на Китай, де державна програма субсидій робить електромобілі дешевшими (іноді до 40%) за звичайні автомобілі.

Читайте також: Електрокари заряджатимуться всього за хвилину: компанія Fisker створила нову технологію

Експерти, крім того, прогнозують, що зазначене зростання продажів електромобілів, яке вони пов'язують з більшою доступністю інфраструктури для підзарядки і наданням виробниками більшого вибору моделей, призведе до того, що в 2017 році вперше за рік буде продано більше мільйона електромобілів по всьому світу.

Нагадаємо, одразу 5 китайських електромобілів потрапили до топ-10 найпродаваніших у цьому сегменті авторинку, в тому числі і на лідируючі позиції.