На переконання російського пропагандиста Олексія Ситнікова, в умовах наростання невдоволення тим, що відбувається в Україні, населення західної її частини нібито може зажадати відділення та самостійності, пише "Обозреватель" з посиланням на проросійські ЗМІ.

Дивіться також: Сепаратизм і геополітична гра: хто розгойдує ситуацію на Закарпатті

Таке відчуття, що не видно в зоні тієї території, яка зараз є Україною, я не виключаю шансів, що Західній Україні через якийсь час набридне. Це може привести до формування в Західній Україні фактично такого ж процесу, який стався на сході. Я дуже боюся, що той набір проблем, який склався в Україні, може призвести до того, що цей об'єкт ці проблеми може не вирішити,
– вважає так званий експерт.

Також він провів аналогію з розвалом СРСР, який, за його словами, вирішував проблеми, що накопичилися.

"У тому форматі, в якому існував СРСР, багато гравців уже не бачили рішення, їм простіше було розділити, ніж вирішувати та домовлятися далі", – резюмував кремлівський пропагандист.

Москва уже неодноразово роздмухувала сепаратистські настрої в Україні. Зокрема, нещодавно співробітники СБУ викрили розгалужену мережу антиукраїнських інтернет-агітаторів. Діяльність її учасників полягала у поширенні в мережі сепаратистських матеріалів здебільшого із закликами до змін меж кордонів України. Усе це було спрямовано на штучне загострення суспільно-політичної ситуації в країні та відбувалося на тлі президентських виборів.