Штрафи за пропуск людей у приміщення без масок

Про це у фейсбуці повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Важливо Україна готується до другої хвилі COVID-19: Зеленський дав нові доручення

За його словами, єдина ефективна форма контролю за дотриманням маскового режиму – запровадження відповідальності власників приміщень.

Тому Верховній Раді пропонують розглянути зміни до закону "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусу.

Ці зміни передбачають:

  • штраф розміром 3400 – 5100 гривень для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок.

Радуцький додав, що також ухвалили рішення щодо обмеження роботи розважальних і закладів громадського харчування у червоних та помаранчевих зонах. Тобто, з 22:00 вони мають зачинятися.

Що цьому передувало

  • Ще у червні Кабмін оголосив про намір посилити відповідальність за недотримання маскового режиму в приміщеннях і транспорті.
  • У липні в уряді уточнили, платитимуть як особи без маски, так і власники закладів чи громадського транспорту, де сталося порушення.
  • Для фізичних осіб було передбачено штрафи від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 255 гривень.
  • Для власників закладів харчування, спортивних закладів або магазинів – якщо вони не дотримуються встановлених карантинних вимог і не слідкують за дотриманням маскового режиму у відповідних приміщеннях – штраф становитиме від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів або від 3 400 до 5 100 гривень.
  • Хоча усі міністри тоді таку ініціативу підтримали, проте Рада за неї ще досі не проголосувала.

Актуально На COVID-19 в Україні захворіли ще 4 768 людей

Відповідальність за порушення карантину

Яке сьогодні передбачено покарання за порушення карантину / Інфографіка 24 каналу