Брехні пропагандистів встигли поширити і росЗМІ. Так, Интерфакс з посиланням на так зване МЗС однієї із псевдореспублік поінформував, що їх представники нібито виступлять на засіданні РБ ООН. Темою зустрічі буде "Комплекс заходів щодо виконання мінських угод 2015 року з врегулювання в Україні".

Раніше Інформаційна атака проти влади України: воєнна розвідка попереджає про російські фейки

Щоправда, російські ЗМІ уточнили: зустріч відбудеться за формулою Аррії.

ЛНР
Як інформацію подають російські посіпаки / Скриншот

Що це за зустріч

  • Зустрічі за формулою Аррії є конфіденційними та неформальними. Вони не належать до заходів Ради Безпеки і скликаються за ініціативою його члена або членів.
  • Ініціатори зустрічі можуть приватно поспілкуватися з особами, думку яких хотіли б почути.
  • Ці засідання не проводять в залі Ради Безпеки ООН, а співробітники Секретаріату, за винятком усних перекладачів і співробітника з конференційного обслуговування, не беруть участі в таких заходах. Про проведення цих засідань не оголошується в "Щоденному Журналі Організації Об'єднаних Націй".
  • Тож у стінах Радбезу ООН 2 грудня відбудеться неформальна та неофіційна зустріч між проросійськими бойовиками та офіційними представниками Росії. Вона пройде в онлайн-форматі.

Навіщо Росії така зустріч і чи зумисне помилились пропагандисти бойовиків

Ця зустріч не означає нічого в плані визнання або невизнання так званих "ЛДНР" в ООН.

Втім, Росія, вочевидь, у такий спосіб намагається вивести відносини з псевдореспубліками на новий рівень публічної комунікації.

Окрім того, у такий спосіб росіяни намагаються роздражнити українських дипломатів і, вочевидь, не покидають надій на те, що їхніх бойовиків колись-таки визнають стороною переговорів щодо долі Донбасу.