Прощання з загиблим активістом провели у церкві Воскресіння Христового на півночі Мінська. Фото та відео звідти публікують білоруські телеграм-канали, інформує 24 канал.

Актуально У Білорусі завели справу на лікаря через витік інформації про загиблого Романа Бондаренка

Поховають Бондаренка на Північному кладовищі Мінська.

Попрощатися із 31-річним активістом до церкви прийшли тисячі людей. Вони зайняли увесь простір перед храмом. Коли до катафалка винесли труну із Бондаренком, люди підіймали вгору квіти і кричали: "Живе Білорусь!", "Рома, ти герой!" та останні слова Бондаренка – "Я виходжу".

Прощання з Романом Бондаренком у Мінську / Фото БЕЛСАТ, TUT.by, Drone pilots Group

Під час прощання з Бондаренком у небі біля церкви люди помітили рідкісне атмосферне оптичне явище гало.

Мінськ прощається з Романом Бондаренком: відео

Окрім того, люди кричать: "Не забудемо, не пробачимо!".

Що відомо про загибель Романа Бондаренка: коротко

  • Романа Бондаренка жорстоко побили невідомі люди в масках і викрали на мікроавтобусі з мінського дворика, який у народі назвали "площа Змін".
  • "Я виходжу", – це останні слова, опубліковані Бондаренком у дворовому чаті ввечері 11 листопада. У цей день Роман вийшов у двір свого будинку, де силовики знімали з парканів біло-червоно-білі стрічечки, і запитав у них про те, чому вони це роблять. Тоді невідомі накинулися на чоловіка і почали його бити. Згодом постраждалого заштовхали у мікроавтобус та кудись повезли.
  • Про подальшу долю Бондаренка його рідні дізналися у місцевому відділку поліції. Там заявили, що чоловік був у них, але потім його відправили до лікарні.
  • 12 листопада стало відомо, що Бондаренко помер у лікарні. Медики діагностували у нього набряк мозку, численні черепно-мозкові травми, гематоми на синці.
  • За офіційною версією білоруського слідства, чоловік був нетверезим.
  • Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що країна ніколи не пробачить вбивства Бондаренка.
  • Своєю чергою, Євросоюз висловив обурення через смерть чоловіка.