Що розповів Дубінський

На своїй фейсбук-сторінці нардеп 16 червня написав, що в глави СБУ Івана Баканова буцімто знайшли аж три пристрої для прослуховування.

Нещодавній скандал довкола Дубінського Румунський паспорт Дубінського: нові деталі від Лещенка та коментар "слуги народу"

Ще один пристрій начебто знайшли в автомобілі його дружини.

Пропоную Івану Геннадійовичу скористатися напрацюваннями щодо розшуку тих, хто прослухав Гончарука.І відразу йти з обшуками до журналіста Євгену Куксіну,
– зіронізував Дубінський.

Зауважимо, що "слуга народу" неабияк обурювався, коли Служба безпеки прийшла з обшуками до журналістів телеканалу "1+1" у справі "плівок Гончарука". Дубінський тоді заявляв, що людям байдуже, хто записував колишнього прем’єра. Мовляв, важливо, що він сказав, а робота журналістів і полягає в тому, щоб оприлюднювати таку інформацію.

Що сказали в СБУ

У Службі безпеки інформацію про прослуховування Івана Баканова спростували. В коментарі Укрінформу там зауважили, що такі дані не є правдивими.

"Не підтверджуємо цю інформацію", – сказали в СБУ.

Що відомо про "плівки Гончарука": коротко

  • 15 січня у мережу злили записи розмов, на яких нібито тодішній глава українського уряду Олексій Гончарук каже, що президент Володимир Зеленський не розуміє економічних процесів в країні.
  • Гончарук згодом прокоментував появу цих записів, заявивши про наявність ворогів у команди президента й уряду. Він додав, що фрази на аудіо вирвані з контексту та змонтовані, однак вранці 17 січня подав заяву на звільнення Зеленському.
  • Той її розглянув, однак дав шанс прем’єру "виправитися" і провів з ним спільну зустріч.
  • Тоді ж глава держави доручив знайти автора плівок за 2 тижні. Після цього й відбулися обшуки СБУ у журналістів "1+1". Журналістів-розслідувачів підозрювали у монтажі та зливі цих записів.
  • Пізніше Гончарука відправили у відставку, а касетний скандал досі розслідується.