Протести у США: чому знову стало гаряче?

Підозрюю, що зараз знову почнуться різні спекуляції і фейки, тому далі по порядку – що сталось і як все було.

Зверніть увагу! Поліція у США знову вбила афроамериканця: люди вийшли на протести – відео 18+

Чоловіка звати Рейшард Брукс, йому було 27. В п'ятницю ввечері Брукс заснув у своїй машині на під'їзді до кафе, тож інші клієнти викликали копів. За інформацією поліції, на місці вони провели Бруксу алкотест, який підтвердив наявність алкоголю в крові. При затриманні він чинив опір і почав утікати, вихопивши і направивши на копа електрошокер. В цей момент поліцейський вистрілив і вбив Брукса.

В час протестів Black Lives Matter – які вже другий тиждень відбувались мирно та без сутичок – білий коп при затриманні вбиває темношкірого чоловіка. Якщо ви розумієте природу демонстрацій у США, то думаю не варто пояснювати, що це тільки піддало жару у вогонь. В суботу розлючені демонстранти в Атланті знову вийшли на вулиці – вони перекрили трасу, а ввечері розбили і підпалили кафе, на парковці якого трапилося вбивство.

Поліцейське свавілля по-американськи

Наразі двох копів, які брали участь в затриманні Брукса, відсторонили від роботи. Адвокат сім'ї загиблого наполягає, що вони не мали використовувати вогнепальної зброї проти електрошокера – на його думку, це ще раз демонструє, що поліцейські практики мають бути змінені.

Начальниця поліції Атланти на фоні всього цього подала у відставку. До речі, це вже не перший скандал з її підопічними протягом останніх двох тижнів – перед цим в Атланті відсторонили ще шістьох копів, які застосували надмірну силу під час затримання двох студентів.

Читайте також: Протести у США: причини та реальна ситуація в країні

Поки що ситуація така – подивимось, чи далі буде ескалація за межами Атланти.