У Мінську закрили станції метро

У Мінську на вхід та вихід закрили станції метро "Площа Леніна", "Жовтнева", "Площа Перемоги", "Площа Якуба Коласа", "Неміга", "Купалівська", всі станції третьої лінії. Про це інформує TUT.by.

Варто прочитати Чемпіонку світу Романовську вигнали зі збірної Білорусі за підтримку протестів

Автозаки та водомети – у центрі Мінська

Ще з самого ранку до центру столиці Білорусі почали звозити автозаки, автобуси з силовиками та водомети. Їх помітили, зокрема, на площі Незалежності, поблизу Парку Дружби народів та Студентського містечка.

Стелу та палац Незалежності оточили огорожею.

Дивіться відео поблизу площі Незалежності:

Дивіться відео про ситуацію вранці біля Стели:

Силовики застосовують спецзасоби

Незважаючи на засилля силовиків та спецтехніки, люди таки вирушили до центру столиці Білорусі, аби взяти участь у демонстраціях.

Ще до старту акцій силовики розпочали перші затримання. На Кам'яній Гірці люди в балаклавах розганяли колону мітингувальників та застосували спецзасоби. Також спецзасоби застосували і на проспекті газети Правда.

До слова, застосування спеціальних засобів підтвердила й білоруська влада. Мовляв, до цього змусили самі протестувальники, які "порушували громадський порядок, виходили на проїжджу частину, блокували рух транспорту".

Під час затримання осіб, які порушували громадський порядок і чинили опір співробітникам міліції, правоохоронці застосували в Мінську, зокрема, спецзасоби,
– розповіла представниця МВС Ольга Чемоданова.

Дивіться відео розгону з Мінська:

Дивіться відео вибухів:

Ще до старту акцій людей почали затримувати

На вулиці Ванєєва прибули одразу 10 мікроавтобусів з силовиками. Затримували переважно чоловіків, яких висмикували з колони. Схожа ситуація і в інших районах міста.

Досить напружена ситуація біля станції метро "Усход". Там активісти йшли колоною та закликали людей дивитися "не в телевізор, а у вікно". У цьому районі також бачили кілька карет швидкої.

Проте потік людей до центру лише збільшився. Машини ДАІ перекрили деякі проспекти та вулиці, що ведуть до центральної частини Мінська. Не впускали навіть громадський транспорт.

Дивіться відео з мітингувальниками з Уруч'я:

Також на відео зафіксували момент, як одні протестувальники намагаються відбити інших в ОМОНівців.

Протестувальники відбивають "своїх" у силовиків: відео

Дивіться фото з акцій у Мінську:

Режим воює з біло-червоною символікою

У мінському мікрорайоні "Восток" комунальники продовжили війну з революційними кольорами. Вежу, пофарбовану у білий та червоний, вирішили спиляти.

Протести у Білорусі 22 листопада
Вежу просто зняли / Фото TUT.by

Що відомо про останні події у Білорусі?

Масові протести у Білорусі спалахнули 9 серпня після оголошення результатів президентських виборів, на яких нібито перемогу здобув Олександр Лукашенко. Білоруси та міжнародна спільнота вважають результати голосування сфальсифікованими.
Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала владу скласти повноваження. Однак цього не сталося. Після цього великі підприємства Білорусі оголосили страйк.
Це не завадило Лукашенку провести власну інавгурацію.