Нещодавні події на Полтавщині продемонстрували, як легко створити хаос в Україні зможе Росія, заявила Олена Зеркаль в інтерв'ю "Європейській правді".

Цікаво: Скільки українців не підтримують протести проти розміщення евакуйованих з Китаю: опитування

За її словами, схожу інформаційну атаку і те, що слідуватиме за нею, буде дуже важко контролювати, а це може мати жахливі наслідки.

Після цього локального хаосу у мене є питання: наскільки ж зараз сильне напруження в суспільстві, наскільки легко ним маніпулювати? Враховуючи інформаційний потенціал та агентурну мережу Росії в Україні, наскільки легким завданням для неї буде створити за потреби величезний хаос?
– запитала Зеркаль.

Резюмуючи, вона наголосила, що Україна повинна терміново зробити висновки, щоб у майбутньому, коли будуть вкидатися подібні історії, зокрема росіянами, розуміти, як на них реагувати.

Протести у Нових Санжарах: коротко

Вони виникли у четвер, 20 лютого, проти розміщення у селищі евакуйованих з китайського Уханя українців та іноземців. Спершу мітингувальники просто перекривали в'їзди у Нові Санжари, а потім усю Україну вразили кадри, як ті камінням закидали автобуси з евакуйованими.

Протести тривали і після розміщення евакуйованих. Крім звичайних місцевих, які реально протестували проти розміщення евакуйованих були і абсолютно цікаві кадри.

До слова: "Шахтар" відправить свій літак за українцями в Ухань: процес особисто контролює Зеленський

Наприклад, п'яний чоловік запропонував нацгвардійцю-ветерану АТО Олександру Нетребку "піти послужити на Сході". "Герой" спершу стеврджував, що сам він – ветеран війни, але згодом зізнався: його вигнали з війська, а потім і запроторили за ґрати за дезертирство.

Заради справедливості варто відзначити, що протести відбувалися не лише у Нових Санжарах, а й на Заході України. Зокрема, на Тернопільщині і під Львовом. У Тернопільській області через це навіть змінили голову ОДА.