Акції протесту у неділю відбувалися у різних містах Ірану. Протестувальники скандували "Смерть диктатору!" і вимагають відставки верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї.

Важливо: В Ірані відновились протести через збиття літака МАУ: останні новини з Тегерану – фото, відео

Проте влада не йде назустріч демонстрантам, а навпаки – намагається придушити мітинги. Надвечір 12 січня у Тегерані правоохоронці почали "жорстокий і жахливий" розгін. Вони застосували до протестувальників сльозогінний газ, палиці та зброю.

Очевидці у соцмережах повідомляють, що вже є перша жертва протестів. Також чимало активістів були поранені.

У мережі з'явилися моторошні відео розгону протестів у Тегерані. На одному з них видно поранену жінку у крові. Допомогу їй надають інші протестувальники.

На інших відео видно натовп протестувальників, який зібрався навколо вбитої жінки. За даними очевидців, її нібито застрелили неподалік від площі Азаді.

Дивіться відео розгону протестів у Тегерані: 18+

На вулицях Тегерану було багато крові. Дехто з демонстрантів також мав зброю.

Що відомо про протести в Ірані:

  • Вони спалахнули надвечір 11 січня на тлі появи інформації про збиття літака МАУ військовими ракетами Ірану.
  • На протест вийшли тисячі іранців, вони висловили свою незгоду з діями влади та тим, що вона заперечувала і тривалий час приховувала інформацію про катастрофу.
  • Люди вимагали відставки верховного лідера Ірану Алі Хаменеї, судового переслідування винних військових та посадових осіб, виступали проти Корпусу вартових ісламської революції.
  • За кілька годин мирний протест переріс у сутички. Проти мітингувальників поліція використала сльозогінний газ, кийки, водомети та світло-шумові гранати.
  • 12 січня протести поновилися в Ірані. Люди вийшли на вулиці Тегерану та усіх найбільших міст країни.
  • Серед протестувальників були родичі та друзі загиблих. Вони приносили з собою фото жертв катастрофи літака МАУ, свічки та квіти.

Хто загинув внаслідок авіакатастрофи МАУ в Ірані
Хто загинув внаслідок авіакатастрофи МАУ в Ірані / Інфографіка 24 канал