Опозиція, яка заявила, що це узурпація влади однією особою, вийшла на мітинги. Її представники увірвалися до будівлі Громадського радіо у центрі Єревану. Згодом вони зайняли центральні площі у столиці. З кожним днем ставала все більше затриманих та сутичок з правоохоронцям. У протестних акціях в перші дні постраждали щонайменше 46 людей, серед них – шестеро поліцейських. На заклик лідера мітингарів люди намагалися прорвати кордон правоохоронців. У відповідь ті застосували сльозогінний газ та шумові гранати.

Читайте також: Є ризик, що в протест у Єревані точно будуть втручатися війська РФ, – журналіст

Під час голосування у парламенті за кандидатуру Саргсяна, туди стягнули водомети та бронетехніку.

Попри масові протести, 17 квітня Саргсяна призначили на посаду прем’єр-міністра. Він отримав підтримку 76 депутатів, лише 17 проголосували проти нього. Проти Саргсяна проголосували депутати опозиційної фракції "Елк", керівник якої Нікол Пашинян очолив вуличні акції протесту в Єревані.

У відповідь колона демонстрантів пройшла повз будівлю парламенту. І підійшла до самих воріт резиденції, де заблокувала її. Втім Пашиняк закликав провести блокаду без насильства. Під час його виступу охорону будівлі значно посилили.

Після цього поліція зачистила центральну площу Єревана від протестувальників.

Читайте також: Прем'єр-міністр Вірменії Саргсян може безкінечно правити країною, – журналіст

У суботу, 21 квітня, у Єревані активісти почали перекривати вулиці для проїзду транспорту у спальних районах міста. Поліція затримала одного з координаторів протесту.

Фото: Радио Азатутюн