Ця програма створена задля навчання представників органів місцевого самоврядування.

Учасники Master of Public Administration переконані, що програма, відзначена на міжнародному рівні, є дуже важливою для України. Вона буде допомагати місцевій владі готувати нове покоління управлінців для більш ефективного формування бюджетів, керування комунальним майном, залучення інвестицій та підвищення рівень життя людей.

"Проєкт МРА – новаційний, він надає розуміння тих процесів, які не викладаються в університеті і про які не прочитаєш в книжках. Проєкт розроблений для місцевих управлінців і він надасть змогу таким людям приймати виважені і правильні рішення, які спрямовані на поліпшення життя людей", – зазначив начальник юридичного управління Запорізької облради Єгор Мороз.

Програма МРА стартувала у вересні 2019 року. Набір студентів проводиться щороку, а сьогодні навчання проходять 58 керівників органів місцевого самоврядування з Маріуполя, Запоріжжя, Кривого Рогу, Авдіївки, Покровська та Мелітополя.

"Ми вивчаємо кращі світові практики, щоб застосовувати їх в наших містах і в державі. Кожен з нас фахівець тільки у вузькій галузі. А завдяки цій програмі ми розуміємо і бачимо, як має розвиватися держава і все навколо повинно крутитися навколо людей, щоб їм було комфортно", – пояснив директор КП "Зеленбуд" Маріуполя Петро Чекер.

Реалізація проєкту МРА свідчить про корпоративну соціальну відповідальність Групи Метінвест. У компанії зазначають, що сучасне навчання і перспективи кар'єрного росту дозволять скоротити відтік кваліфікованих фахівців.

Ключова мета проєкту – дати нові підходи в сфері управління, дати можливість по-іншому сприймати розвиток міст. В нас є дуже цікаві модулі як, наприклад, "урбаністика". Там розповідається про те, як запроваджувати нові підходи для планування міст. Також у рамках проєкту заплановані стажування як в країні, так і за кордоном, аби перейняти кращі муніципальні практики,
– розповіла директор департаменту регіонального розвитку Групи Метінвест Лілія Ткаченко.

Цьогоріч на участь в конкурсі надійшло понад сотню заявок. За перемогу боролися білоруси, македонці, поляки та турки. Програми учасників оцінювало міжнародне журі, тож перемога в конкурсі означає, що керівництво і співробітники компанії Метінвест сприяють змінам на краще вже сьогодні.

Автор Юрій Погребняк