Позитивною стороною публікації є сприяння прискорення і вдосконаленню роботи над пропозиціями Єврокомісії у боротьбі проти махінацій з податками, інформує "Інтерфакс".

Він вважає важливим звернути увагу на посередників – банкірів, адвокатів, різні юридичні агентства – які розробляють і пропонують схеми від ухилення сплати податків.

Читайте також: Світ багатіїв похитнеться: що демонструє "райський" скандал із офшорами

Необхідно також терміново просунутися в формуванні "чорного списку" країн і територій, які є "податковим раєм". Цей список, як очікується, буде повністю готовий до кінця 2017 року.

І кожен раз це хороша новина, тому що це стимул для Єврокомісії, звичайно, і для держав-членів до того, щоб домагатися більшого. Держави ЄС все поділяють ту мету, яка робить Європейський союз лідером цієї боротьби за прозорість, проти шахрайства, проти ухилення від сплати податків, проти агресивної податкової оптимізації, які розмивають податкову базу,
– додав єврокомісар.

Московісі також зазначив, що надзвичайно важливою є "велика структурна пропозиція" Єврокомісії з консолідації країн ЄС в питанні недопущення корисливого використання різниці в податкових системах країн союзу для укриття прибутку від податків і уникнення сплати ПДВ.