Володимир Путін висловив сподівання, що Україна здійснить аналогічні кроки у відповідь, повідомляє видання ТАСС.

Цікаво Рекомендуємо впроваджувати санкції одразу проти всіх парламентаріїв, – реакція ОПУ на санкції РФ

Російський прем'єр Михайло Мішустін повідомив, що мовиться про два українські підприємства – Барський машинобудівний завод і Рубіжанський картонно-тарний комбінат.

Крім того, Володимир Путін заявив, що від самого початку в запровадженні санкцій "винною була Україна". Мовляв, Росія просто вводила санкції у відповідь, але "завжди готова до відновлення співпраці".

Рівень і глибина кооперації між нашими підприємствами були дуже високими. Давайте будемо вважати, що це перший крок і жест доброї волі з нашого боку. Я згоден,
– заявив Путін.

Коротко про Барський машинобудівний завод:

  • Також відоме як "БарМаш", підприємство розташоване в місті Барі Вінницької області. Завод має свої торгові представництва в Білорусі, Узбекистані, Ізраїлі, а до запровадження санкцій і в Росії.
  • Підприємство було створене в 30-их роках 20 століття, а в 1995 році держава передала його в приватну власність. Завод виготовляє паливні котли, обладнання для заводів, сміттєсортувальні комплекси й багато іншого.

Коротко про Рубіжанський картонно-тарний комбінат:

  • Це підприємство зі сфери целюлозно-паперової промисловості, розташоване в Рубіжному Луганської області. Комбінат у рівних долях належить двом компаніям з Великої Британії і офшорного Кіпру.
  • Здебільшого підприємство виготовляє картон і папір, гофрокартон і гофротару й багато іншого.