Таку думку сайту "24" висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран.

Як зауважує експерт, щоб не демонструвати свій програш, Путін робить вигляд, що все так, як і треба, Росія не стає слабшою, і розширення санкцій нічого не означають.

Звичайно, для російської економіки розширення США санкцій означає дуже багато. Особливо, для технологічної сфери. Зокрема, на видобуток нових енергоносіїв. Фінансові санкції боляче вдарять теж. Але, зрозуміло, що Путін не хоче в цьому зізнаватися. І в цьому його стратегія, коли він говорить, що Росія завжди була під санкціями,
– зазначає Сергій Таран.

На практиці, як говорить політолог, Путін намагатиметься уникнути цих санкцій і робитиме все можливе, щоб їх скасували. Але, на переконання Тарана, президент РФ не готовий до поступок, зокрема, піти з України. Хоча, за його словами, торги будуть саме через санкції. Це постійна тема розмови будь-яких дипломатів.

Нагадаємо, Сенат США схвалив законопроект щодо розширення антиросійських санкцій, які передбачають скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків до 14 днів, а компаній нафтогазового сектору – до 30 днів.

Путін під час прямої телефонної лінії, відповідаючи на запитання журналістів про дію санкцій на Росію, заявив, що не розуміє причин такого рішення та запевнив у перевагах санкцій для РФ. Крім того, президент РФ заявив, що Росія подолала рецесію в економіці.