Таку думку сайту "24" повідомив політичний експерт Сергій Постоловський.

Читайте також: Російський вертоліт вистрелив по глядачах: з’явилось відео з борту Ка-52

Про Путіна і Кремль можна думати все що завгодно, але навряд чи вони геть уже вижили з розуму. З прагматичної точки зору, превентивний удар по Польщі або країнах Прибалтики – недоцільний саме для Кремля. Це призведе до великої війни і повного економічного краху Росії,
– переконаний Постоловський.

За його словами, в Росії, звичайно, можуть вигадати загрозу національній безпеці, щоб нанести превентивний ядерний удар. Зокрема, говорить політолог, таким може бути умовна "нова Вейшнорія" в Білорусі або "бандерівська хунта". Для Росії це не проблема. Але, наголошує Сергій Постоловський, наносити ядерний удар Москва не стане.

Нагадаємо, як заявив міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич, російська військова доктрина дозволяє РФ нанесення превентивного удару по ймовірному супротивнику. А самі навчання у Білорусі продовжаться і після 20 вересня з використанням ядерної зброї, яка не була включена до програми.

Як відомо, спільні військові навчання Росії та Білорусі "Захід-2017" стартували 14 вересня і мають тривати до 20 вересня. Вони відбуваються на семи полігонах у Білорусі та трьох полігонах на півночі Росії.