Таку заяву лідер країни-агресора зробив під час спілкування з керівниками російських ЗМІ та інформагентств, передає УНІАН.

"Ми готові продовжити цей процес: готові передати військові кораблі України, які в Криму ще є, готові передати авіаційну техніку, бронетехніку. Щоправда, вона перебуває вся в такому жалюгідному стані, але це вже не наша справа, вона в такому практично й була, за ці роки ніким не обслуговувалася, звичайно", – заявив Путін.

Читайте також: У Держдумі Росії пригрозили Україні

При цьому склад боєприпасів, який зберігається у Криму, Росія не готова передати українській армії. Все через те, за словами Путіна, що цей арсенал не підлягає транспортуванню, а тільки утилізації на місці. І для цього готовий навіть запросити українських військових.

"Що стосується кораблів, думаю, буде краще, якщо українські військовослужбовці приїдуть і їх заберуть. Ми готові допомогти їм здійснити транспортування до Одеси", – заявив Путін.

Після анексії Криму в 2014 році Росія почала передавати Україні захоплену техніку, однак після вторгнення на Донбас така передача була припинена. У МЗС РФ заявили, що Росія припинила передачу Україні озброєнь і техніки з Криму до "повного припинення українськими силовиками бойових дій".

На сьогодні в Криму залишилося 17 кораблів, катерів і суден, зокрема й 11 бойових кораблів, серед яких великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", корабель управління "Славутич", протичовнові корвети "Тернопіль" та "Луцьк", морські тральщики "Черкаси" та "Чернігів", великий підводний човен "Запоріжжя", рятувальний буксир "Кременець" та інші.