Таку заяву зробив президент Росії Володимир Путін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно, щоб вони (миротворці ООН, – "24") перебували всюди. Тобто, фактично мова йде про те, щоб поставити всю цю територію під міжнародний контроль. Росія "за" або "проти"? Ми, як мінімум, не проти", – заявив він.

Читайте також: Порошенко озвучив остаточне рішення щодо кораблів з Криму

Але потрібно домовлятися з цими невизнаними республіками. Ідіть тоді і з ними домовитеся. Ні, цього ніхто не хоче робити,
– додав глава Кремля.

Він додав, що розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на Донбасі буде достатньо для забезпечення безпеки місії ОБСЄ.

Нагадаємо, 18 лютого президент Білорусі Олександр Лукашенко вже не вперше заявив, що готовий відправити миротворців на Донбас, якщо це допоможе врегулювати конфлікт.

Що таке миротворча місія? Це дії міжнародної спільноти задля запобігання виникненню міждержавних або внутрішніх конфліктів. Операції зі встановлення миру проводяться за обов'язкової згоди сторін конфлікту. У 2017 році Президент України Петро Порошенко висунув ідею введення миротворців на всю територію Донбасу.

У відповідь на це президент Росії Володимир Путін висунув вимогу, що миротворці повинні перебувати на лінії розмежування "і ні на жодних інших територіях".