Таку дію пояснили конфліктом інтересів.

Читайте також: У Москві помовчали в пам'ять про вбитих у теракті в Беслані

Подібні публічні протести проти Росії та її проектів у країнах Європи відбуваються постійно. Хоча уряди деяких країн демонструють прихильність Кремлю, вулиця виступає проти дружби із агресором.

Німеччина, Швеція та Фінляндія дали довзвол на будівництво цього газогону, який має іти в обхід України. Проти виступили Польща, Україна, країни Балтії, США та Данія. Взагалі, протести проти Росії все частіше охоплюють європейські країни, а особливо ті країни, які межують з нею і добре знають, що таке російська окупація

Президент Чехії Мілош Земан відверто підіграє Путіну. Зокрема, він саме він пропонував Україні продати Росії Крим за гроші. Тому чеські активісти неодноразово виходили на різноманітні акції проти Земана. Зокрема, після його заяви про Крим чехи вийшли на акцію підтримати Україну з плакатами "Чехія – це не Земан".


Фото з Чехії

Молдова також відчайдушно намагається вирватись з-під російського впливу, як і Україна. Наприкінці серпня цього року уряд країни скасував результати виборів мера Кишинева, чим викликали обурення у представників Європейського союзу, де призупинили рішення про надання їм грошової допомоги.

Люди вийшли на вулиці молдовської столиці з прапорами своєї держави та європейського союзу, бо таке рішення уряду називають зміною вектору розвитку країни на проросійський.

Росіяни своїми діями намагаються розхитувати ситуацію у багатьох країнах Європи, вкладаючи гроші у продажних політиків. І в суспільстві цих країн – це чудово розуміють, адже і Чехія, і Польща, і країни Балтії бачать, що таке російська агресія на прикладі України. І якщо не зупинити Путіна у нас, то наступними можуть бути саме їх країни.