Так от, їм покажуть серіал "Слуга народу". Той, в якому Володимир Зеленський зіграв президента Голобородька, і після якого став реальним президентом України.

Читайте детальніше: Серіал "Слуга народу" з президентом Зеленським уперше покажуть у Росії

Можливо, вони там в Росії надихнуться цією історією і нарешті зрозуміють, що президент – не цар і його іноді варто міняти. Думаю, мені пора знімати блоги російською мовою й пояснювати нашим північним сусідам, що таке демократія.

Довідка. Серіал "Слуга народу" створила компанія "Квартал 95", однім із засновників якої є чинний український президент Володимир Зеленський. Прем’єра в Україні відбулася восени 2015 року на телеканалі "1+1". У підсумку серіал продемонстрував надвисокі рейтинги та став найбільш обговорюваною прем'єрою на українському телебаченні.

Зеленський зіграв головну роль – Василя Голобородька.

Як показує український досвід, після серіалу" Слуга народу" запит на це збільшується. І от в цьому контексті мене дивує реакція українців. Наприклад: "Російський канал ТНТ, який належить "Газпрому", покаже серіал "Слуга народу". Ну "Газпрому", добре. А у них там є інші канали? В чому зрада?

Чи ще таке: "Майже згоден з твердженням про те, що "Слуга народу" на російському телебаченні – це Липецька фабрика Зеленського".


Людина вважає, що Зеленський заробляє на авторських правах? Яку ще зраду знайшли? Що поганого в тому, що український серіал покажуть росіянам?

Є припущення, що студія "Квартал 95" продала авторські права на серіал каналу, що належить "Газпрому". Мовляв, як так можна, знову бізнес на крові. Давно відомий факт: міжнародною дистрибуцією серіалу займається шведська компанія.

З цим питанням розібрались ще в травні 2019 року, коли вона продала авторські права російському "Яндексу". Крім того, право показувати серіал у неї ж купили Netflix, а ще перший сезон серіалу вже показували в Білорусі. Щоправда, потім вирішили чомусь зупинитись. Тобто зрада скасовується.

Зеленський як президент не має ніякого відношення до історії з ТНТ і "Слугою народу". Ба більше, вдумайтесь, прессекретар президента Росії цілком серйозно був змушений розповідати, чи дивитиметься серіал Путін. Вони там реально про це думають й обговорюють на державному рівні.

Дивіться відеоанонс серіалу "Слуга народу" на телеканалі ТНТ:


Я хотів би у свою чергу звернути увагу на інший аспект цієї історії. Шостий рік ми з вами говоримо, що програли інформаційну війну. А як ви її хотіли виграти? Бюджети медіа України і РФ настільки не зіставлені, що важко очікувати на перемогу.

Вони (росіяни, – 24 канал) щороку знімають сотні фільмів, які пропагують "русский мир". Що робимо ми? Знімаємо десяток фільмів, у яких намагаємось переосмислити нашу історію.

По-перше, навіть потенційно це не може бути цікавим нікому, крім українців. По-друге, ці фільми мало хто дивиться навіть у нас, про що свідчать касові збори, а позитивних відгуків про них небагато.

Як би ви не ставились до серіалу "Слуга народу", але він вселив у людей віру і справедливість. Про це свідчать результати виборів президента і до парламенту. Лише у ютубі його побачило понад 90 мільйонів глядачів.

Тож, що б не казали: єдиний критерій ефективності – це результат. І тільки він підтверджує якість. Тільки якщо ми створюємо якісний медіапродукт, який захочуть дивитись мільйони, який буде транслювати наші українські змісти, ми зможемо зупинити поширення "русского мира".

Зверніть увагу! Чому люди перестають довіряти Зеленському і що буде з рейтингом далі

І ось цей продукт створено. Ефективність його доведено. Він не просто захищає наш простір, а починає займати російський. А ми розказуємо, що це зрада? На мою думку, це – дивно.

Можна говорити, що у росіян є хитрий план, що вони через цей серіал прагнуть висміяти нашого президента. Що ж, можуть спробувати. Вже був один президент, який намагався виставити Зеленського коміком.

В результаті його поблажливе "стадіон, так стадіон" закінчилось розгромною поразкою у другому турі президентських виборів.

От мені і подумалось: серіал "Слуга народу" має 51 серію. Це якраз приблизно три місяці показу. А через чотири планується ще одна зустріч "нормандської четвірки". І якщо проводити аналогії, відбутись вона може вже не в палаці, а на стадіоні.