Таке рішення прийняли на засіданні палати парламенту сьогодні, 18 листопада. Про це мовиться у повідомленні Ради Федерації.

До теми Верх цинізму: Путін згадав про міжнародне право, коментуючи війну за Нагірний Карабах

Про те, що російські миротворці прибудуть у Нагірний Карабах оголосили ще в ніч на 10 листопада. Тоді ж у зону бойових дій і прибули перші російські військовослужбовці. Це відбулось за підсумками угоди про припинення вогню між Вірменією й Азербайджаном.

Там планують розмістити 16 спостережних постів з миротворцями з Росії.

Чи потрібен для цього дозвіл

Зазначимо, що для використання збройних сил за межами Росії президент зобов'язаний запитувати дозвіл Ради Федерації. Однак спочатку в Кремлі говорили, що президенту не потрібно додаткового дозволу на введення миротворців в Карабах, оскільки вже діє постанова Ради Федерації від вересня 2015 року.

Президент таки вирішив запросити згоду сенаторів на введення військових в Карабах, оскільки миротворча місія носить "довгостроковий характер", як там заявили.

Чи було таке раніше

  • До цього, офіційно такий розгляд був ще у 2015 році. Тоді російські сенатори дали дозвіл президенту на використання військ в Сирії на підставі запиту влади арабської республіки.
  • А 1 березня 2014 року сенатори дали дозвіл Володимиру Путіну на введення російських військ на територію України. Тоді це пояснювалося необхідністю безпечного проведення референдуму в Криму про приєднання до Росії.