Таку думку висловив політолог Сергій Таран, повідомляє Новое Время.

На саміті G-20 Путін планує зустрітися з німецьким канцлером Ангелою Меркель і французьким президентом Франсуа Олландом, де буде намагатися нав'язати Заходу формат вирішення українського питання без участі Києва.

"Загроза досить реальна, але в кінцевому підсумку будь-які ескізи діалогу щодо України будуть неможливі без участі України. Не думаю, що план Кремля щодо виключення нас з переговорного процесу може бути виконаний", – переконаний Таран.

Хоча, на його думку, Захід може давати Росії ілюзію, що це можливо. Адже на Заході до переговорного процесу значною мірою відносяться не тільки як до засобу досягнення мети; для них дипломатія означає також відсутність війни.

Читайте також: Захід піддається на шантаж Москви, – експерт

І для того, щоб Путін не виходив з переговорів, повинна бути умовна морквина, за якою він буде бігти. Я не виключаю можливості, що Захід буде демонструвати готовність до певних компромісів з Кремлем, але це буде не більше, ніж зовнішня видимість
, – прогнозує експерт.

Водночас він додав, що те, який сценарій буде в кінці кінців реалізований, залежить і від самої України. Від уміння наших політичних еліт об'єднуватися і демонструвати Заходу та іншим міжнародним партнерам, що Україна – ефективна держава з єдиною чіткою політичною позицією.

Також багато залежатиме від результатів виборів у США – це матиме вплив не тільки на ситуацію всередині України, але й на відносини між членами західного табору в цілому.

"Існує загроза, що нас можуть злегка відсунути від переговорів. Кремль буде використовувати для цього всі методи – від загострення на Донбасі до готовності до компромісів з інших питань (наприклад, по Сирії), а також поступок у всіх економічних суперечностях, які існують на сьогодні між Заходом і Росією. Тим не менш, не думаю, що ці методи будуть досить успішні, щоб план Кремля реалізувався", – підсумував політолог.

До слова, український генерал заявив, що Росії потрібна маленька переможна війна проти України.