Зауважимо, що раніше стало відомо про те, що нардепи зареєстрували у Раді проєкт постанови, що рекомендує уряду скасувати карантин вихідного дня. Ініціативу депутатів Немчінов прокоментував в ефірі одного з українських телеканалів, інформує 24 канал.

Важливо У Раді вже зареєстрували постанову про скасування карантину вихідного дня: деталі

Ми завтра звітуватимемо про ситуацію відповідно до рішення, яке було узгоджене на погоджувальній раді. Уряд планує бути на засіданні, будемо пояснювати логіку, давати вичерпні відповіді на можливі запитання депутатів. Залежно від ухвалення рішення будемо його реалізовувати у законний спосіб,
– сказав він.

Результати перших карантинних вихідних

Про результати перших вихідних з посиленим карантином судити рано, втім, Немчінов вже відзначив зниження активності громадян 14 – 15 листопада.

Актуально Буде вільне голосування, – Кравчук про ймовірне скасування карантину вихідного дня

Немчінов зазначив, що аналітика РНБО щодо карантину вихідного дня "показала зниження активності громадян у суботу на 18%, а в неділю на 2%".

Це перший результат, який є. По-моєму, це хороший крок в напрямку того, щоб розірвати ланцюжок захворюваності. Будемо дивитися, як події розвиватимуться далі, і робити висновки,
– заявив міністр.

За його словами, Нацполіція і Держпродспоживслужба у вихідні провели заходи з виявлення порушень карантину, складено багато протоколів.

"У багатьох містах, де було ухвалено рішення виконкомів місцевих рад, які не відповідають за карантинні обмеження, і рекомендували працювати людям, вже підприємці перенаправляють штрафи керівникам, які приймали ці рішення і в такий спосіб обманювали підприємців", – сказав Немчінов.

Думка Карантин вихідного дня не вплине на поширення COVID-19, – Стефанішина про скасування обмежень

https://24tv.ua/resources/photos/news/640_DIR/202011/1456837_14695601.jpg?202011201817
Карантин в Україні: які обмеження і коли діють / Інфографіка 24 каналу