Також в парламенті можуть визнати юридично нікчемним рішення Конституційного Суду щодо скасування норм антикорупційного законодавства. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив нардеп від фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук, повідомляє 24 канал.

До теми Чорти відкрили свої обличчя, – Зеленський про Конституційний Суд

Однак, уточнив, що йдеться не про ліквідацію КСУ, а про розпуск чинного складу. За словами Камельчука, ті, хто починають вважати себе, навіть якщо це судді КСУ, вище за Конституцію, – мають бути відсторонені від управління державою.

Нардеп сподівається, що приблизно у вівторок, 10 листопада, депутати зберуться для розгляду проєкту і голосів вистачить, аби ухвалити закон.

Законопроєкт Зеленського щодо КСУ: що відомо

  • Після скандального рішення КСУ скасувати кримінальну відповідальність за недостовірне декларування Володимир Зеленський скликав РНБО та засідання уряду. Там розпорядились відновити доступ до е-декларацій.
  • Президент подав до Ради законопроєкт "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства". Він пропонує визнати рішення суду від 27 жовтня "нікчемним" та позбавити його правових наслідків.
  • Водночас у документі передбачено звільнення суддів КСУ.

КСУ скасував е-декларування / інфографіка 24 канал

КСУ скасував е-декларування / Інфографіка 24 каналу