Так, за відповідне рішення віддали свої голоси 267 нардепів. Про це пише 24 канал.

Дивіться також Понад 200 нардепів закликали суддів КСУ піти у відставку: хто підписав заяву

Проти змін до закону не висловився ніхто, утримався 41 парламентар, не голосували – 39.

Що передбачає законопроєкт

  • Він передбачає врегулювання правових засад організації проходження служби у Службі судової охорони, уточнення й деталізацію низки норм закону "Про судоустрій і статус суддів" та інших законодавчих актів, а також забезпечення виконання Службою визначених законом завдань.
  • Також, згідно з ним передбачається віднесення співробітників Служби судової охорони до державних службовців в системі правосуддя.
  • Їм можуть надати права утворювати професійні об’єднання та професійні спілки, відстрочення від призову на строкову військову службу на весь період служби, а також поширення дії Дисциплінарного статуту Національної поліції України.
  • Крім того, законопроєктом пропонується вилучити із закону норму про зарахування до стажу у Службі стаж служби в поліції, органах внутрішніх справ, військової служби в Збройних Силах України, СБУ, Держприкордонслужбі, Нацгвардії, УДО та інших військових формуваннях та врегулювати це питання підзаконними актами.
  • Документ також визначає повноваження глави Служби судової охорони та інших керівників служби щодо застосування заохочень і накладення дисциплінарних стягнень на підлеглих.

Зауважимо, що наприкінці вересня комітет з питань правової політики рекомендував парламенту прийняти законопроєкт за основу.