"Народному депутату Добкіну Михайлу Марковичу оголошую виклик до ГПУ завтра (п’ятниця, 14 липня, – ред.) на 14:00. Сподіваюсь, до цього часу суд прийме всі необхідні рішення, які дадуть нам можливість реалізувати рішення Верховної Ради", – сказав генеральний прокурор з трибуни парламенту.

Принагідно Луценко звернувся до нардепів Полякова та Розенблата, з яких Верховна Рада зняла недоторканність у вівторок із закликом отримати свої повістки.

Читайте також: Плюс/мінус депутатська недоторканність: чому слуги народу провалили голосування

Ввечері 13 липня народні депутати дали згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Михайла Добкіна. За проголосувало 288 нардепів.

Також депутати дали добро на затримання та арешт опоблоківця. За відповідні подання проголосувало 250 та 242 народних обранці.

Генпрокуратура підозрює Добкіна у земельних махінаціях, які він проводив у 2008 році, перебуваючи на посаді голови Харківської міської ради. У діях нардепа вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок у Харкові. Якщо його визнають винним, Добкіну загрожує 12 років за ґратами.