Він пропонує встановити штрафи для народних депутатів, які не носять маски у залі пленарних засідань Верховної Ради. Про це Михайло Радуцький сказав на засіданні погоджувальної ради, повідомляє 24 канал.

Важливо Микола Тищенко підхопив коронавірус: як почувається нардеп

Радуцький пояснив, що вже 20 жовтня носіння масок у Верховній Раді можуть внести правкою у постанову на комітеті. Парламентарій уточнив, що штраф становитиме "стільки, скільки для звичайних людей – 17 тисяч гривень.

Він додав, що штрафи стягуватимуть із заробітної плати депутатів. Водночас голова Верховної Ради Дмитро Разумков зауважив, що відповідну постанову парламент зможе розглянути 3 листопада.

До слова, у Верховній Раді пропонували розглянути зміни до закону щодо протидії коронавірусу. Вони передбачають штрафи для підприємств і організацій, що всередину запускають людей без захисних масок.

Коронавірус у Верховній Раді: головне

  • Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що з початку пандемії COVID-19 підхопили 60 парламентарів. Частина з них вже перехворіла, але ще чимало нардепів продовжують боротися з недугою.
  • Недугу підхопили навіть голова "Європейської Солідарності" та п'ятий президент України Петро Порошенко, а також лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко.
  • Першим депутатом, який захворів на коронавірус, був член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов. Це відбулося ще на початку пандемії в березні 2020 року