Законопроєкт запропонують для обговорення у парламенті та суспільстві. Про це заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на брифінгу, повідомляє 24 канал.

Читайте також Українці взяли участь у всенародному опитуванні від Зеленського: які результати

Що стосується медичного канабісу, я знаю про наявність трьох законопроєктів. Три різні підгрупи у нас у фракції розробляли. Я сподіваюся, що колеги знайдуть у собі сили об'єднатися і зробити спільний, щоб ми не дискутували між собою,
– зауважив політик.

За словами Корнієнка, варто провести дискусію з суспільством про те, як це краще реалізувати проєкт у масштабах всієї країни.

Питання про канабіс в опитуванні Зеленського

На всеукраїнське опитування, що відбувалось 25 жовтня, винесли питання про легалізацію медичного канабісу. Згідно з результатами, які охопили 74% підрахованих анкет, 64,8% українців підтримують легалізацію, 29,5% – проти.

Навіщо легалізовувати марихуану

Питання стосується лише легалізації медичного канабісу. Така марихуана допомагає зменшити біль у тяжкохворих людей. Медичний канабіс дозволений у багатьох країнах. Зокрема, в США, Канаді, Німеччині, Бельгії, Швейцарії, Великобританії, Бельгії тощо.

До слова, у 2019 році на в Україні зареєстрували петицію про легалізацію медичного канабісу, вона набрала 25 тисяч необхідних підписів.

Попередні результати опитування Зеленського
Попередні результати опитування / Інфографіка "Слуги народу"

Країни, де легалізований канабіс
Країни, де легалізований канабіс / Інфографіка 24 каналу