Про це у своєму відеоблозі "ЦРУ. За кадром" розповіла журналістка Тетяна Мартинюк.

Читайте також: Махінації чиновників: чому АТОвців обділили землею навколо озеро Наварія

За її словами, схема виглядає так: тендер – найкращі умови – найнижча ціна – виграш і підписання контракту на поставки. А далі: "Раз, два, три – підвищення ціни. І ось вона не така вже й низька, як пропонувалося на початку". Головне було – знайти формальну підставу. Такою підставою стали "ринкові умови", і ось ціна на паливо для потреб міноборони зросла на очах, а пропорційно зросла і первинна сума контракту.

Керівництво фірми "Трейд Коммодіті" у розшуку, фірми формально не працюють, але компанії із їхньої орбіти продовжують постачати пальне на замовлення оборонного відомства. Справа у суді, але підозрюваний заступник міністра оборони Ігор Павловський провадить активну чиновницьку діяльність і навіть представляє Україну на міжнародних конференціях. Ніби нічого і не траплялося,
– повідомила журналістка.

І додала, що і на адвокатів коаліція паливних бізнесменів та підозрюваних військових чиновників коштів не шкодує: "Провідний адвокат у цій справі – екс-заступник генпрокурора та відомий викривач діамантових прокурорів Віталій Касько. Він добився у суді, аби перевірку аудиторської служби, що довела факт зловживань при паливних закупівлях, визнали недійсною".

Павловський
Ігор Павловський

До слова, антикорупційні прокурори САП програли у суді апеляційну битву.

Суддя погодився, що зростання ціни на пальне – то не змова чиновників та бізнесменів, а ринкові умови. Крапка. Для Павловського це означає перемогу, і він тепер може претендувати на статус потерпілого,
– наголосила Мартинюк.

І підсумувала: "Роботу через цей корупційний скандал Павловський не втрачав, тож компенсації не буде. А от матеріальну допомогу на оздоровлення на 50 тисяч від держави – прийняв. Мабуть, нерви десь на курорті треба було підлікувати".

Відео повного випуску блогу Тетяни Мартинюк "ЦРУ. За кадром" за 15 жовтня 2018