Тепер слово за Володимиром Зеленським. Після підпису Разумкова документ передали на підпис президенту. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Більше про це І обмеження волі, і штрафи: Рада відновила відповідальність за брехню у деклараціях

Що передбачає закон

  • Верховна Рада 4 грудня відновила кримінальну відповідальність за неправдиве декларування, тепер за брехню про статки передбачені штраф і обмеження волі.
  • Тепер внесення чиновником неправдивих відомостей на суму від 1 до 8,5 мільйонів гривень каратиметься штрафом від 42 тисяч до 51 тисячі гривень або громадськими роботами з позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років.
  • Якщо ж чиновник не вказує статки на понад 8, 5 мільйонів, сума штрафу збільшується до 85 тисяч гривень. Також можливе обмеження волі до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади.
  • Зазначимо, що обмеження волі – це не ув'язнення, а поселення у виправний центр з можливістю його покидати.

Коли закон набуде чинності

Згідно з процедурою, після того, як законопроєкти підтримають нардепи, їх має підписати голова Верховної Ради. Тоді закони передають на підпис Володимиру Зеленському. Після цього текст закону мають опублікувати в офіційних друкарських виданнях України, мовиться про "Відомості Верховної Ради України", "Офіційний вісник України", газети "Голос України" та "Юридичний вісник України". Лише по завершенню усіх цих етапів закон набуває чинності.