Після підпису законів Разумков передасть їх на підпис президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє пресслужба Апарату ВР.

Важливо Зеленський похвалив депутатів за ухвалення важливих ініціатив: відео

Зауважимо, що головна мета законів – забезпечити соціальну підтримку застрахованих осіб та окремих груп підприємців.

Які законопроєкти підтримала Рада

Під час засідання парламенту 4 грудня нардепи підтримали низку важливих законопроєктів. Усі вони покликані підтримати бізнес в умовах карантину та пандемії коронавірусу. Серед них:

  • Зміни до бюджету на 2020 рік. Верховна Рада внесла зміни до бюджету на 2020 рік, що направлені на підтримку бізнесу під час карантину. Зміни дозволяють спрямовувати кошти Фонду боротьби з COVID-19 та її наслідками на надання матеріальної допомоги бізнес.
  • Анулювання податкові борги підприємців. Парламентарі анулювали борги підприємців у розмірі до 3 060 гривень. Відповідний законопроєкт до Верховної Ради подав президент Володимир Зеленський.
  • Фінансова допомога ФОПам. Держава виплатить одноразову фінансову допомогу ФОПам у розмірі по 8 тисяч гривень.

Коли закони набудуть чинності

Згідно з процедурою, після того, як законопроєкти підтримають нардепи, їх має підписати голова Верховної Ради. Тоді закони передають на підпис Володимиру Зеленському. Після цього текст закону мають опублікувати в офіційних друкарських виданнях України, мовиться про "Відомості Верховної Ради України", "Офіційний вісник України", газети "Голос України" та "Юридичний вісник України". Лише по завершенню усіх цих етапів закон набуває чинності.