Про те, які перспективи запровадження сенсорного голосування в парламенті Дмитро Разумков розповів журналістам на брифінгу за підсумками 3 сесії ВРУ 9 скликання, повідомляє 24 канал.

Цікаво Голосування за відбитком пальця: Разумков розповів, наскільки це дорого

У такій ситуації система гарантує лише, що у вас будуть зайняті обидві руки під час голосування. Ми бачили, як деякі умільці знаходили механізми, щоб обійти й цей захист,
– пожартував спікер Ради.

Втім він запевнив, що це питання досі регулярно обговорюється, зокрема й з різноманітними міжнародними інституціями. Український парламент звертається до них за допомогою.

"Що плануємо зробити за допомогою міжнародних партнерів – це аудит. Можливо, все ж таки є механізм, який дозволить у нинішню систему додати сенсорну кнопку, яка дозволятиме голосувати саме за допомогою відбитка пальця", – розповів Дмитро Разумков.

Він також зазначив, що керівництво парламенту зверталося через "кнопкодавство" до Конституційного суду. Була пропозиція, щоб за неособисте голосування депутати втрачали мандат.

"Я вважаю це правильним, адже коли тобі немає чим займатися у Верховній Раді, то не займайся і не займай місце. Втім суд вирішив, що це не відповідає Конституції України", – розповів голова парламенту.