Докладніше про заяву Разумкова

Як наголосив спікер парламенту, ситуація фактичної зупинки антикорупційної реформи, яка склалася внаслідок відомого всім рішення Конституційного Суду, досі залишається невирішеною. Про це Разумков написав у фейсбуці.

Важливо Зеленський звернувся по допомогу до Венеціанської комісії через рішення КСУ

Щоправда, робоча група з врегулювання цього питання, утворена парламентом, провела вже 5 засідань та узгодила низку ключових позицій. І найголовніше з них – це повернення кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації та умисне неподання декларації.

Впевнений, парламент пройде це випробування гідно, у прийнятні строки та у повній відповідності до закону та верховенства права,
– зауважив він.

Разумков додав, що у Раді також чекають від Кабінету Міністрів підготовлений проєкт бюджету на 2021 рік, оскільки часу для його прийняття залишилося не так багато.

Актуально Наслідки скандального рішення КСУ: правоохоронці закрили справ на 30 мільйонів гривень

Головне про конституційну кризу в Україні

  • 27 жовтня Конституційний Суд України скасував антикорупційну реформу – ліквідував положення про кримінальну відповідальність за неправдиве декларування та скасував саме електронне декларування.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення суду може значно погіршити співпрацю з міжнародними партнерами. Він назвав рішення суду "спрямованим проти України". Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт про розпуск усіх суддів.
  • Водночас голова парламенту Дмитро Разумков зареєстрував альтернативний законопроєкт. У ньому він пропонує відновити права НАЗК, яку скасував Конституційний Суд.
  • На ситуацію відреагували і в ЄС. Там заявили, що антикорупційна реформа є умовою надання фінансової допомоги та безвізу.


КСУ скасував е-декларації: усі деталі / Інфографіка 24 каналу