Разумков про "Північний потік-2"

Україна неодноразово стикалася з тим, як Росія використовує питання газу виключно в політичному плані. Зокрема, для тиску на іншу незалежну державу. Про це в інтерв'ю Укрінформ розповів голова ВР Дмитро Разумков.

Читайте також Розширення санкцій: "Нафтогаз України" привітав рішення США проти "Північного потоку-2"

Ми добре розуміємо, що це не лише питання економічного характеру, а можливість вплинути на геополітичні процеси і створити додатковий механізм тиску та впливу Росії на ЄС,
– наголосив Разумков.

За його словами, рішення щодо заборони будівництва "Північного потоку-2" прийматиме Німеччина. Тому їй варто зважати на певні дії Росії, зокрема отруєння Навального та кібератаки.

"Це демонструє позицію Росії до своїх партнерів, міжнародного права та недоторканності кордонів. Події, які навряд чи можна сприймати, як дружні кроки. Упевнений, цивілізований світ сприймає це належно", – підкреслив голова Ради.

До теми У Nord Stream-2 AG скаржаться, що санкції США підривають "енергонезалежність Європи"

Зауважимо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що російський газопровід добудують попри позицію США. Однак точної дати він не назвав.

Головне про "Північний потік-2"

  • "Північний потік-2" – це газопровід, який Росія будує в обхід України до Німеччини.
  • Через санкції США його будівництво не можуть завершити.
  • Якщо газопровід таки добудують, Україна може втрачати щорічно 3 мільярди доларів.
  • Ситуацію з будівництвом "Північного потоку-2" погіршив інцидент з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.
  • Через це Німеччина навіть заявляла, що може не допустити завершення роботи над газопроводом.