Голова парламенту прокоментував своє ставлення до легалізації в Україні зброї, проституції та марихуани виданню "Українські новини".

Читайте також Медичний канабіс і не тільки: чому українцям варто змінити ставлення до конопель

Разумков заявив, що не впевнений, що суспільство повністю готове до легалізації короткоствольної зброї. Спікер Ради також не підтримує ідею легалізації марихуани, навіть у медичних цілях.

Я сам ніколи не вживав і, якщо ми говоримо про медичні цілі, то у нас дуже часто під красивою вивіскою з'являються погані ідеї. Тому не підтримую,
– заявив Разумков.

Крім того, він вважає, що проституція "не для українських реалій". Він не думає, що "ментально, релігійно та історично українське суспільство буде готове до легалізації цієї сфери послуг".

Зверніть увагу Чому проти легалізації проституції та ігор виступає більше українців, ніж проти марихуани

Що цьому передувало

  • Раніше повідомлялось, що в партії "Слуга народу" немає єдиної позиції щодо легалізації марихуани та одностатевих шлюбів.
  • У жовтні 2019 року Володимир Зеленський сказав, що декриміналізація марихуани наразі не на часі, бо є багато інших важливіших питань.
  • У Верховній Раді 8-го скликання розробили законопроєкт про легалізацію медичного використання канабісу.
  • Документ, який мав умовну назву "законопроєкт про право на життя", мав на меті надати хворим особам доступ до препаратів на основі медичної марихуани. Його не встигли розглянути.
  • Крім того, у МВС України розкрили деталі підготовки закону про легалізацію зброї, заявивши про готовність до співпраці з міжнародними партнерами з цього питання. При цьому в міністерстві впевнені, що легалізація можлива після завершення бойових дій на Донбасі.