Разумков підкреслив важливість антикорупційної реформи. Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Важливо Узаконити хабарі та "вбити" вибори: експерти розбирають наслідки ухвали КСУ

Це паралізує вертикаль місцевого самоврядування. А сьогодні, в умовах децентралізації, це призведе до розбалансування вертикалі влади,
– підкреслив Разумков.

Голова парламенту наголосив, що реакція як з боку парламенту, так і з боку президента буде швидкою. За словами Разумкова, Верховна Рада розв'язуватиме це питання на законодавчому рівні.

"Парламент допрацьовуватиме механізми, які є сьогодні, щоб система продовжувала працювати. Тому що її зруйнувати не може дозволити собі ні влада, ні держава в цілому", – заявив Разумков.

Що відомо про рішення КСУ?

27 жовтня під час закритого засідання Конституційний Суд України скасував статтю Кримінального кодексу про декларування недостовірної інформації. Вона передбачала штраф або кримінальну відповідальність чиновників і суддів за неперевірені дані у деклараціях. Суд визнав кримінальну відповідальність за недостовірне декларування "неконституційною". Позов подали народні депутати від ОПЗЖ і групи "За майбутнє".

Зеленський зібрав засідання РНБО: головні тези

  • Володимир Зеленський засудив таке рішення суду та заявив, що Україна його не сприйме. Також він додав, що система е-декларування в Україні буде працювати.
  • Президент звернувся до правоохоронців з проханням розслідувати обставини, які призвели до прийняття Конституційним Судом України рішення про неконституційність низки положень антикорупційного законодавства.
  • Він зауважив, що Євросоюз вже дає чіткі сигнали Україні.
  • Президент Зеленський очікує підготовки та направлення до Верховної Ради законопроєктів про відновлення електронного декларування доходів чиновників найближчим часом.