"Глав Ватан" – так охрестили інтернет-користувачі оратора-Путіна. Виступ президента Росії перед Федеральними зборами викликав вибух іронії у соціальних мережах. Промову лідера так званого "братського народу" кіберфронт називав "ватною маячнею", тож вирішив подати її справжній зміст.

Отож, пріоритетні інтереси Росії – грабувати, анексувати території і вбивати українців. А заважає цьому всьому – Захід. Проілюстрували користувачі і ключові тези Путіна: про сплеск російського патріотизму, про перспективи збільшення тривалості їх життя, і про готовність Росії прийняти будь-які виклики. Тему режиму дня голови російського уряду Дмитра Медведєва юзери розвинули ще більше, присвоївши йому почесне звання людини року за версією журналу "Здоровий сон".

Загалом на пропаганду свого очільника російські владні мужі реагували не надто радісно, в залі панувала вкрай вимушена атмосфера. Але принаймні одна людина на весь цей сюрреалізм реагувала адекватно.

Висвітлили соцмережі і реакцію на Путіна глядачів російських телеканалів: хтось вирішив скористатись моментом і так би мовити освятити, чи то отруїти воду, хтось поставив собі на десктопи портрети президента. А от у тверезо мислячої частини телеглядачів виникали дещо інші асоціації.

В інтернет-спільноті постало природне запитання – чому за виступом президента Росії так пильно стежили й українські користувачі? Виявилось, промова Путіна суттєво знизила курс рубля і ще більше здешевила нафту, відтак, дехто був готовий слухати його вічно. А когось навіть надихав його кашель.

Поки Путін запевняв, що не поступиться в питанні України, його імперія вже почала падати – в Грозному. І хоча по російському ТБ про вибухи в Ічкерії ані слова, Twitter охопив справжній шторм. Користувачі масово закликають вберегти чеченців від російської армії. Інтернет-користувачі проводять паралелі між Чечнею та Україною. Викривають подвійні стандарти російської пропаганди: мовляв, на Донбасі російські бойовики , це прихильники федерації, а повстанці в Чечні – члени бандформувань?

Кепкують: в Чечні ситуація вийшла з-підконтролю, оскільки ФСБ зараз "відпочиває" на Донбасі, а спецназ заблудився. Тим часом в Грозному чути Слава Україні.