Відповідно термін літаку продовжили на 2 роки – до наступного капітального ремонту. Про це в ефірі 24 каналу розповів речник командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зверніть увагу Ан-26 розбився біля Чугуєва: 43-річний літак мали ремонтувати через два роки

Процедура продовження терміну експлуатації

Згідно з інформацією речника командування повітряних сил, ДП Антонов забезпечує усі ремонтні роботи та перевірку літаків "АН".

"Що стосується винищувачів, бомбардувальників та штурмовиків – ними займаються профільні підприємства Міністерства оборони України, на які борти доставляють для проходження детального огляду. Є певна процедура, яка вирішує, чи допускати літак до подальшої експлуатації, чи потрібно замінити певні деталі", – повідомив Юрій Ігнат.

Водночас він сказав, що навряд чи хтось візьме на себе відповідальність випускати борт, у якого є технічні несправності.

Перед кожним вильотом проводять детальний огляд літака: запускають двигуни та перевіряють всі системи,
– наголосив речник ЗСУ.

Читайте також Причини падіння військового літака під Чугуєвим: одна з версій – халатність

Документація щодо стану літака АН-26

За його словами, поточні та регламенті роботи проводять в залежності від технічного стану літака, мова йде про сам борт. Відповідні роботи профільне підприємство "Антонов" – ця інформація є у вільному доступі, сказав речник Збройних сил.

"Вся документація щодо літака та двигунів є, ймовірно, її вже вилучили. У слідчій комісії ретельно розберуть, яким був стан двигунів та машини в цілому",
– розповів Юрій Ігнат.

Що відомо про авіакатастрофу на Харківщині

  • При заході на посадку поблизу міста Чугуїв 25 вересня розбився військовий літак АН-26. На його борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів.
  • Внаслідок авіакатастрофи загинули 26 людей. Живим залишився лише курсант В'ячеслав Золочевський, який перебуває у лікарні.
  • На місці трагедії знайшли чорні скриньки, вони вціліли. Прибори вилучили і їх передадуть на розшифровку.
  • В Україні створили урядову комісію для розслідування всіх обставин та причин трагедії.
  • Родини військових отримають від держави одноразову компенсацію. Грошова виплата становитиме 1,5 мільйона гривень на кожну родину.