На своїй сторінці у фейсбуці журналіст проєкту Михайло Ткач запитав, у якій цивілізованій країні світу прессекретарка президента дозволяє собі схожі вчинки, коли журналіст намагається задати питання.

Цікаво: Скільки заробляє прес-секретарка Зеленського Юлія Мендель: сума

Можна створити хоть десять рад (мовиться про раду з питань свободи слова при президентові України – 24 канал), але президент має починати з себе і своїм прикладом демонструвати як потрібно ставитись до ЗМІ,
– заявив журналіст.

На кадрах добре помітно, що навіть сам Володимир Зеленський не проти поспілкуватися з журналістами, але його помічниця вперто не дозволяє цього зробити. Після того як Юлія Мендель буквально розштовхала журналістів, охорона президента провела його у будівлю Вищого антикорупційного суду, під яким і трапився інцидент.

Юлія Мендель відштовхнула журналіста
Схоже, зухвала поведінка Юлії Мендель вразила навіть Володимира Зеленського

Інша журналістка "Схем" Наталія Седлецька назвала дії речниці президента "прямим фізичним перешкоджанням законній журналістській діяльності".

"Чула від колег-журналістів, зокрема іноземних видань, що вони також мали схожий досвід "спілкування" з прессекретарем Зеленського Юлією Мендель. Сподіваюсь, вони теж оприлюднять ці факти", – заявила Седлецька.

Мендель відштовхнула журналіста: дивіться відео

У який скандал Юлія Мендель потрапила попереднього разу?6 червня 2019 року у прямому ефірі телеканалу "1+1" Юлія Мендель сказала, що є випадки, коли українські військові відповідають на провокації бойовиків і при цьому стріляють у цивільні об'єкти.

"Дуже часто наші військові піддаються на провокації. Коли (бойовики – 24 канал) стріляють з житлового будинку, школи, садочка, будь-якого місця, де є цивільні люди. І після цього починається обстріл (у відповідь – 24 канал) цього будинку. Таким чином гинуть наші люди, українці", – сказала Мендель.

У ГПУ у відповідь заявили, що в той час, як в Росії розслідують понад 230 кримінальних справ стосовно бійців ЗСУ і добровольчих батальйонів за нібито обстріли об'єктів цивільної інфраструктури, і у той час, як Україна спростувала ці звинувачення та подала відповідні матеріали до Міжнародного кримінального суду, подібні заяви Мендель щонайменше може використовувати Росія у інформаційній війні проти України.