"За командою політичних лідерів деякі місцеві ради приймають рішення, які рядові депутати не можуть аргументувати", - вважає регіонал Володимир Сальдо, про що повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Маніпулювати поняттями "скорбота" і "перемога", як це дозволяють собі робити представники радикально налаштованих політичних сил, просто огидно. Це все одно, що топтатися по праху загиблих. У 1945-му перемога над фашизмом змінила світ. Якщо Перемога визнана усім світом, ніхто не має права оскаржувати її значення", - наголосив Сальдо.

Він додав, що такі спроби переписати історію тільки підкреслюють неспроможність політиків-радикалів, котрі використовують тему війни для власного піару.

"Використовуючи загальний інтерес до великої події, свободівці намагаються привернути увагу до себе, не гребуючи топтатися по загальноприйнятих історичних цінностях. Історія все розставить на свої місця. І навряд чи в ній знайдеться гідне місце для націоналістичного епатажу. Зараз у них справді є привід сумувати. Але це скорбота з приводу поразки нацизму, елементами якого рясніє символіка партії "Свобода", - пояснив регіонал.

Нагадаємо, у ВО "Свобода" повідомили, що 9 травня влада готує масштабні провокації у Львові, зокрема, силовий варіант розвитку подій.

До слова, згідно із соцопитуванням Research & Branding Group, для 82% українців День Перемоги, 9 травня, – велике свято, водночас, 13% вважають його звичайним вихідним, ще 3% – звичайним днем тижня.