Голова Асоціації рестораторів України Сергій Трахачов назвав карантин вихідного дня "найбільшою підніжкою з боку влади за весь час карантину". В ефірі 24 каналу він зауважив, що ресторанна галузь не зрозуміла цього запровадження.

Цікаво У Мінекономіки підрахували економічні втрати від карантину вихідного дня

"Ми вважаємо, що за 3 тижні карантину вихідного дня ресторанна галузь втратила не менше, ніж 5 мільярдів гривень виторгу, про прибуток ми взагалі не говоримо", – сказав Трахачов.

Це була не спроба боротьби з коронавірусом, це був геноцид певних галузей, насамперед ресторанної,
– запевнив він.

Трахачов зауважив, що втрати були не тільки у вихідні, а й у будні. "Люди боялись і у будні приходити, адже влада черговий раз показала, що ресторани небезпечні. Насправді ж ресторанний бізнес більше готовий до безпечного прийому гостей, ніж транспорт, це всі повинні розуміти", висловився ресторатор.

Як реагують на допомогу від влади

Власники ресторанного бізнесу зауважили, що позитивно сприймають намагання влади їм допомогти, виділивши кожному 8 тисяч гривень.

Вони (гроші – 24 канал) точно не компенсують те, що втратив бізнес, але треба бути вдячними хоча б за щось,
– наголосив Трахачов.

Однак, за словами ресторатора, головне питання в тому, чи цю допомогу взагалі виділять. "Треба дочекатися, тоді скажемо або "спасибі", або "нас знову обманули", – підсумував Трахачов.

Ресторатор назвав суму, яку втратила ресторанна галузь у карантин вихідного дня: дивіться відео