Про це лідер протестного руху Вірменії Пашинян розповів після зустрічі з російським послом у Вірменії Іваном Волинкіним в інтерв'ю РБК.

Читайте також: Активну роль в розвитку подій у Вірменії відіграє Росія, – експерт

Як зазначив опозиціонер, зустріч в посольстві Росії в Єревані відбулася за його ініціативою.

Пашинян наголосив, що РФ обіцяла не втручатися в події, які тривають у Вірменії, при цьому запевнивши російського дипломата, що масові акції протестів "не мають ні краплі антиросійських настроїв".

Водночас, лідер опозиції зауважив, що не має побоювань, що в разі затяжної політичної кризи у Вірменії Росія може втрутитися, так як це було з Україною.

Я не хочу враховувати український досвід, тому що це взагалі інша історія. Я хочу чітко констатувати – і про це йшлося під час зустрічі з послом - що у цього (протестного, – "24") руху немає взагалі ніякого геополітичного контексту,
– заявив Пашинян.

При цьому, він зазначив, що не має наміру припиняти протести доти, доки він не буде затверджений тимчасовим прем'єр-міністром до проведення позачергових парламентських виборів.

Нагадаємо, з 13 квітня у Вірменії тривають протести проти призначення колишнього президента країни Сержа Саргсяна прем'єр-міністром. У понеділок ввечері, 23 квітня, президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про відставку уряду країни.

До проведення дострокових парламентських виборів у Вірменії лідер опозиції та протестів у Єревані Нікол Пашинян хоче очолити тимчасовий уряд.